7x gezonde snacks voor een dagje strand

Lekker een dagje naar het strand? Vul je beach bag met frisse en gezonde snacks zodat je minder snel in de junk food-verleiding komt.

Laat je inspireren door een aantal van onze favoriete meeneem-hapjes en drankjes voor een relaxte stranddag.

Wrap met hummus en groenten

Ga voor een hummus-wrap gevuld met frisse voedzame groenten, zoals wortels, komkommers en paprika's. Extra lekker met kipfilet of een plakje zalm. Bekijk hier ons fase 3 recept gezonde wrap met rauwkost, kip en humus.

Quinoa tabouleh salade

Tabouleh is een frisse, sappige platte-peterseliesalade uit de Libanese keuken. Normaal gesproken wordt deze gemaakt met bulgur, tomaat, veel verse kruiden en olijfolie, maar ook heerlijk met quinoa.

Je maakt het als volgt: kook eerst de quinoa volgens de aanwijzingen van de verpakking en snijd vervolgens een aantal tomaten in blokjes. Snijd een komkommer, zonder zaadlijsten, in kleine blokjes. Snipper daarna een rode ui fijn en hak wat peterselie en munt fijn. Meng de quinoa met de overige ingrediënten en voeg tot slot naar smaak citroensap en olijfolie toe.

Een ander lekker alternatief: ga voor deze spinaziesalade met zwarte quinoa, buffelmozzerella en granaatappelpitjes.

Zoete aardappeltortilla met spinazie

Een heerlijk en makkelijk recept. En zowel koud als warm genieten. Perfect voor een warme zomerdag dus. Bekijk het recept hier.

Vers fruit

Van druiven tot kersen, bramen, bosbessen, frambozen, aardbeien, ananasblokjes en groene appel. Verder is watermeloen één van mijn favoriete snacks om mee naar het strand te nemen. Het is voornamelijk water en hydrateert me nadat ik uren in de zon heb gezeten.

Rauwe groenten

Denk aan wortelsticks, stengels bleekselderij, komkommerschijfjes, gesneden paprika of minipaprika, cherry-tomaten en baby radijsjes. Heerlijk!

Noten en zaden

Zo’n gezonde snack die altijd goed blijft, en daarom perfect voor een stranddag. Van amandelen, cashewnoten, pistachenoten, macadamia noten, pompoenpitten en zonnebloemzaden tot olijven.

IJswater met fruit

Het is altijd belangrijk om gehydrateerd te blijven als je in de zon bent, maar calorieën uit dranken kunnen snel oplopen. Fruitwater is een lekker alternatief voor water, thee of koffie zonder suiker. Probeer plakjes komkommer, citrus of zelfs meloen toe te voegen aan water met kruiden zoals munt om wat pit te geven.

Nog een extra tip: leg flesjes water of stukjes fruit de avond van tevoren in de vriezer. Zo werken ze als een extra koelelement in je koelbox. Gedurende de warme stranddag ontdooien de drankjes en het fruit in je koelbox, maar het blijft wel heerlijk koel.

Een gezonde en fijne stranddag gegarandeerd!

Gezond afvallen doe je met Momentum! 

Momentum is een effectief programma waarmee je op gezonde wijze gewicht verliest en misschien nog wel belangrijker: leert om je streefgewicht te behouden. Het Momentum Lifestyle Programma is een totaalpakket met een 3-fasenplan, dieetoverzicht, boodschappenlijstjes en 100% natuurlijke voedingssupplementen die je helpen bij het afslanken. 

Om af te slanken en je behaalde gewicht vervolgens vast te houden, is meer nodig dan een tijdelijk dieet. Daarom heeft Momentum® een doelgericht 3 Fasenplan ontwikkeld: 

✔️ De Dieetfase (27 dagen) staat in het teken van afslanken 

✔️ De Stabilisatiefase duurt 21 dagen, waarin je dieet wordt aangevuld

✔️ De Levensfase bestaat uit richtlijnen voor een gezonde levensstijl

Let op: het programma is niet alleen geschikt voor mensen met overgewicht, maar ook voor mensen met een onregelmatige vetverdeling. Daarnaast voor iedereen die wil leren wat een gezond voedingspatroon precies inhoudt!


Oudere posts Nieuwe posts