Momentum Fase 2 - Stabilisatiefase
Tijdens de Stabilisatiefase van het Momentum 3 Fasenplan wordt je dieet langzaam aangevuld. Deze periode duurt 21 dagen. Benieuwd wat je te wachten staat tijdens de Stabilisatiefase? Hieronder een impressie.
Voedingssupplementen
We raden aan om tijdens Fase 2 door te gaan met Momentum Multi Vita (2 x daags bij de maaltijd) en indien gewenst biedt Momentum® Carnitine goede ondersteuning bij afslanken en gewichtsbehoud (2 x daags bij de maaltijd). Lees hier meer over (de werking van) de Momentum Supplements.
Ontbijt
Na het wakker worden neem je op de nuchtere maag 100 ml lauwwarm water met 3 el citroensap. Alle soorten fruit zijn weer toegestaan, m.u.v. druiven en bananen. Vanaf week 2 vul je het ontbijt langzaam aan met bijvoorbeeld biologische kwark, eieren, volkoren- of speltbrood, volgens de richtlijnen van Fase 2 zoals beschreven in het 3 Fasenplan (handleiding).
Suggesties voor tussendoor (rond 10:00, 16:00 en een avondsnack)
Fruit (geen druiven of bananen), magere soep (liefst zonder kunstmatige toevoegingen, in 3 Fasenplan staan diverse recepten), rauwkost, gekookt ei, olijven, onbewerkte noten. Af en toe een glaasje wijn in het weekend mag weer!
Lunch
Voor de lunch varieer je met 150 gram vlees (m.u.v. varkensvlees), vis, tofu/tahoe/tempé of 2/3 eieren met onbeperkt (verse!) groente en sla. Bak bij voorkeur in olijfolie, kokosolie of lijnzaadolie en blijf matig met boter. Vanaf week 2 vul je de lunch langzaam aan (met o.a. een handvol noten, geitenkaas, etc.) zoals beschreven in het 3 Fasenplan. Vanaf week 2 is ook spelt- en volkorenbrood weer toegestaan (wel met mate, volgens richtlijnen Fase 2). Tijdens deze fase eet je nog altijd weinig koolhydraten, zeker in combinatie met vet.
In het 3 Fasenplan (handleiding) vind je verder o.a. tips en tricks voor lunch op werk of onderweg.
Diner
Het diner van Fase 2 bestaat wederom uit 150 gram vlees (m.u.v. varkensvlees), vis, tofu/tahoe/tempé of 2/3 eieren met onbeperkt (verse!) groente en sla. Vanaf week 2 mag je het diner langzaam aanvullen met bijvoorbeeld zilvervliesrijst. Bak bij voorkeur in olijf-, kokos- of lijnzaadolie en blijf matig met boter. Mijd waar mogelijk onnatuurlijke smaakversterkers en maak je dressing zelf met bijvoorbeeld olijfolie en azijn als basis.