Halverwege de Momentum kuur

Halverwege de Momentum kuur

‘Hoe is het nu met?’, hoor ik je denken. Of nou ja. Waarschijnlijk hield het je geen seconde bezig, maar nu je toch aan het lezen ben, zal ik 't vertellen. Ik ben inmiddels 2 weken geleden begonnen Ik ben inmiddels halverwege de kuur en so far, so good, zullen we maar zeggen… Voel me top! Het begin is even taai, maar eenmaal onderweg, pak ik de draad zo weer op!

Terug in het gareel

Oooow ja… zo voelt het om helemaal topfit te zijn. Je zou het bijna vergeten. Nu is het niet zo dat ik normaal niet gezond leef. Integendeel. Maar ik ben nogal van de uitersten. De 80/20-regel pas ik misschien ietwat overdreven toe, door doordeweeks übergezond te eten en in het weekend volledig de teugels te laten vieren. Overigens eet ik doordeweeks misschien wel lekkerder dan in het weekend, maar dat terzijde. In het weekend mis ik ritme en daar kan ik best een beetje beter op letten. Dat ‘vandaag kan het nog, morgen is het weer maandag’, is wel een beetje passé, niet? Slaat nergens op! De dieetfase van Momentum was dus precies was ik nodig had om weer in het gareel te komen. Even resetten. Je wordt gedwongen om je oude gewoontes los te laten en out-of-the-box te denken. Het resultaat? De creativiteit aan mijn aanrecht viert hoogtij! Echt. Stamppotjes van vergeten groentenzelfgemaakte ijslolly’sheerlijke courgette lasagnepittige viscurryShakshuka Momentum Stylefrisse slawraps met gamba's en apple crumble uit de oven; ik maak er elke dag een feestje van… Je moet immers zelf de slingers ophangen.

Momentum IJslolly

Halverwege de Momentum kuur

En dan het resultaat, ook niet onbelangrijk. Het begon veelbelovend en dat terwijl ik al een behoorlijke poos  ‘op slot’ zat. De eerste dagen van de kuur gingen voorspoedig, zij het gepaard met een lichtelijke hoofdpijn. Ach, wie mooi wil zijn, moet pijn lijden, zullen we maar zeggen. Want hoofdpijn, geloof het of niet, is niet per se slecht. Het betekent dat je lichaam zich ontdoet van afvalstoffen. Lekker schoonmaken, die boel. Kwestie van volhouden, want op dag 3 ga je je pas écht fit voelen. Tenminste, ik wel. Na 5 dagen zie je al resultaat op de weegschaal en na een week denk je; ‘waarom doe ik dit eigenlijk niet altijd?’. Helaas, dat gevoel blijft niet. Ergens halverwege week 2 kwam ik in een plateaufase terecht. Een plateaufase? Jep, een periode waarin je gewichtsverlies stilstaat en de voordelen van het fase 1 eetpatroon even ver weg lijken. Het is dé valkuil en ik kan er bijna de klok op gelijk zetten. Diep vanbinnen weet je dat het niets afdoet aan het eindresultaat en dat je lichaam simpelweg op zoek moet naar een nieuw setpoint, maar toch… frustrerend is het wel. Mijn geluk? De bloedhitte! God, wat was het warm. Heerlijk natuurlijk, ik klaag ook niet, maar die hitte nodigde niet bepaald uit om zware maaltijden weg te poetsen. Veel water drinken (belangrijk, vooral tijdens plateaufase) gaat bovendien vanzelf en het Momentum fase 1 eetpatroon is ineens een makkie. Salades, zelfgemaakte ijsjes, af en toe een kopje soep, prima! Oké, een wijntje op het terras zou nóg lekkerder zijn, maar eerlijk, ik fietste er eigenlijk zo doorheen. En dan komt ineens het punt dat de teller weer omlaag gaat. Precies die boost die je nodig hebt om aan deel 2 van het programma te beginnen. Ik ben volop gemotiveerd en vastbesloten om me straks ook te houden aan de richtlijnen van fase 2 en 3. Al kijk ik natuurlijk wel uit naar dat drankje op het terras.  Maar in fase 2 mag dat gewoon weer, hoor. Kwestie van balansen… ;-)

Halverwege de kuur

Keep you posted!


Oudere posts Nieuwe posts