Herfst-Editie: Vijf Mythes over Voeding Ontkracht

Herfst-editie: vijf mythes over voeding ontkracht

De herfst brengt een overvloed aan warme kleuren, knusse truien en de verleidelijke geur van kruidige herfstfavorieten, zoals de befaamde Pumpkin Spice Latte. Maar laten we eerlijk zijn, niet alles wat de herfst te bieden heeft, is even gezond óf ongezond als het lijkt. In deze blog gaan we enkele populaire herfstmythen ontrafelen. Dus pak een warme kop thee, wikkel jezelf in een dekentje en laten we deze herfstmythen doorprikken! 🍵🍂

Mythe 1: "Pompoen Spice Latte is gezond"

Pompoen Spice Latte is een populaire herfstdrank, maar helaas zit er vaak veel suiker en calorieën in. De meeste kant-en-klare versies bevatten eigenlijk maar weinig echte pompoen. Ze zijn meer een zoetigheid in een beker. Wil je de herfstsmaken gezonder ervaren? Maak dan thuis je eigen pompoen Spice Latte met echte pompoenpuree en minder suiker.

Mythe 2: "In de winter moet je meer eten"

Het idee dat je extra moet eten en aankomen om de winter door te komen is een fabeltje. Je voedingsbehoeften veranderen niet drastisch met de seizoenen. Het is belangrijk om het hele jaar door gezond te eten. Voedzaam eten is belangrijk, maar je hoeft je in de herfst niet te laten gaan.

Mythe 3: "Herfstgerechten maken dik"

Herfstgerechten zoals zoete aardappelen, spruitjes, appels en pompoenen zijn eigenlijk heel gezond. Ze zitten boordevol vitaminen, mineralen en vezels. Als je ze bereidt met minder vet en suiker, kun je genieten van de herfstsmaken zonder schuldgevoel.

Mythe 4: "Soep is voor als je ziek bent"

Soep is geweldig; niet alles als je ziekt bent! Soep kan een gezonde, vullende maaltijd zijn met groenten, mager vlees en granen. Zelfgemaakte soep geeft je de controle over de ingrediënten en smaakt heerlijk.

Mythe 5: "In de herfst zijn er bijna geen verse groenten en fruit"

Hoewel sommige zomerse groenten en fruit minder beschikbaar zijn in de herfst, zijn er nog steeds genoeg verse opties, zoals appels, peren, cranberry's en diverse bladgroenten. Je kunt ze inmaken, invriezen of lokaal geteelde producten kopen om het hele seizoen te genieten.

 

De herfst is een prachtig seizoen vol smaakvolle mogelijkheden, en het is belangrijk om te onthouden dat gezond eten geen seizoensgebonden kwestie is. Dus, terwijl je geniet van de kleurrijke bladeren en de verleidelijke geuren van de herfst, weet je nu welke mythen je kunt negeren en welke waarheden je kunt omarmen. Laat de herfst je inspireren om bewuste keuzes te maken, zowel in je voeding als in je levensstijl, en geniet van al het goede dat dit seizoen te bieden heeft.


Oudere posts Nieuwe posts