Succesvolle vetverbranding tijdens Momentum Fase 1

Succesvolle vetverbranding tijdens Momentum Fase 1

Omschakelen naar vetverbranding tijdens Momentum Fase 1

Dat de Momentum kuur sommige mensen in het begin wellicht wat zwaar valt, is op zich heel normaal. In de eerste week van Fase 1 moet het lichaam omschakelen naar vetverbranding van opgeslagen inactief vet en haal je ineens koolhydraten en actieve vetten uit de voeding weg… Het lichaam heeft nu dus “stress”. Daarom kan het lichaam het je nog best even moeilijk maken (duizelig of trillerig zijn, trek hebben, een rommelende maag, etc.) voordat je in de vetverbranding komt. Je lichaam hoopt zo dat je overstag gaat om te stoppen en weer naar je oude voedingspatroon terug te gaan. Niet toegeven dus!

Slechte vetverbranding door stress

Er is eigenlijk maar één reden dat je lichaam om suikers gaat smeken (hongergevoel, rommelende maag, trillerig, etc.) en niet in de vetverbranding kan komen en kan blijven: stress! Trillen en een hongergevoel geven aan dat er een afhankelijkheid is van koolhydraten (snelle, maar geen duurzame energie) en op dat moment geen gebruik kan worden gemaakt van vetten (langzame, maar veel efficiëntere en duurzamere energie). De voorkeur voor snelle energie is deels ook gewenning van het lichaam als er altijd voldoende snelle energie voorhanden was, dus even doorbijten in die eerste paar dagen van Momentum Fase 1…

Stress is een heel ruim begrip

Met stress bedoelen we niet alleen de stress of je wel op tijd op school bent om de kinderen op te halen bijvoorbeeld, maar alles wat je “aanjaagt” is stress (de was moet nog opgevouwen, de deadline op je werk nadert snel, nog vijftien onbeantwoorde berichten, etc.). Ook zaken als te weinig slaap en te weinig drinken veroorzaken stress voor het lichaam. Belangrijk is dus ook: rust en zelfzorg tijdens Momentum Fase 1.

Kortdurende stress is gezond, langdurende stress niet

Stress is niet per definitie ongezond en kortdurende stress is zelfs juist wel gezond, het geeft het lichaam een fijne prikkel om weer even alert te zijn. Chronische "stress" kent daarentegen geen natuurlijk einde waarin alles weer tot rust en in balans kan komen en dat is wel ongezond. Het maakt vetverbranding heel moeilijk tot onmogelijk, hoeveel ampullen Carnitrin we je ook geven tijdens Momentum Fase 1 om tot vetverbranding van inactief vet te komen.

3 tips voor succesvolle vetverbranding tijdens Momentum Fase 1

Momentum Fase 1 vetverbranding1. Neem de tijd, creëer rust

Ons advies is altijd om tijdens Momentum Fase 1 echt even te minderen waar je kan. Vraag ook om hulp, door op je werk of aan je partner, vrienden of familie te vragen of ze even iets meer bij willen springen als het te veel is. Momentum Fase 1 is een topprestatie, voor de een moeilijker dan de ander. Het kan nu eenmaal niet en en! Maak bijvoorbeeld je eten klaar met rust en eet het hapje voor hapje op met rust, niet met de telefoon open op Facebook en de laptop open met een e-mail die nog beantwoord moet worden.

2. Blijf in beweging

Zeker tijdens Momentum Fase 1 is de afwisseling tussen rust en aerobe activiteit essentieel (wandelen en fietsen zonder buiten adem te raken en waarbij je kan blijven kletsen). Zo kan je lichaam lekker in de vetverbranding gaan en daar ook in blijven. Zonder zuurstof in de cellen, geen vetverbranding! Blijf dus actief, maar probeer stress te voorkomen of op tijd te stoppen, jezelf niet te overbelasten en dan dus ook weer rust te realiseren om je vetverbranding op gang te houden.

3. Zorg voor voldoende slaap

Zorg voor een goed en regelmatig slaappatroon met een vast ritme. Zo kan je lichaam zich minimaal acht uur per nacht ontspannen en krijgt het de rust en de ruimte om in de vetverbranding te blijven, afvalstoffen af te voeren en te herstellen wat hersteld moet worden.

Het zijn dit soort kleine dingen die je gaan helpen sneller door die eerste dagen van Momentum Fase 1 heen te komen en die vetverbranding op gang te krijgen. Momentum Fase 1 betekent lief zijn voor jezelf en dat hoeft helemaal niet zoveel extra tijd per dag te kosten. Veel succes!


Oudere posts Nieuwe posts