Valentijnsdag

Valentijnsdag

Valentijnsdag: either you love it or you hate it. Maar of je het nu geweldig vindt of volslagen commerciele onzin: aanstaande zaterdag 14 februari is het hoe dan ook de dag van de liefde. Dat laten we toch niet helemaal ongemerkt voorbij gaan. Want liefde gaat door de maag, dat weet iedereen. 

Wij kunnen ons natuurlijk gaan verdiepen in de geschiedenis van Valentijn, maar dat doen we niet, simpelweg omdat er meerdere verhalen de ronde doen. Wel weten we dat men in de VS uit commercieel oogpunt is begonnen met het uiten van anonieme liefde. Die gewoonte namen we in Nederland en Belgie in no-time over en sinds midden jaren 90 is deze dag een groot succes. Goed voor de economie, zullen we maar zeggen, want cadeauwinkels, boekwinkels, lingeriewinkels, bloemenwinkels en ja, ook restaurants, profiteren ervan. Net zoals wij. Want of je ervan houdt of niet; de meest leuke Valentijnsaanbiedingen komen voorbij en er is bovendien van alles te doen. Amsterdam heeft bijvoorbeeld een compleet things-to-do-op-valentijnsdag programma samengesteld en zijn daar vast niet de enige in.

Voor ons geldt zoals gezegd; échte liefde gaat door de maag. Dus. Blijf je thuis, dan moet je simpelweg de keuken induiken. Geen inspiratie? Neem eens een kijkje tussen onze online recepten, daar zit vast wel iets tussen.

handsome strawberries

Onze tip: Handsome strawberries! Heerlijk, gezond, een tikkie speciaal en toch zonder al teveel moeite. Ik
weet niet, op één of andere manier past het perfect bij het beeld dat we van deze dag hebben.

Happy Valentine!


Oudere posts Nieuwe posts