Zo maak je een Gezond en Fancy Kerstontbijt

Zo maak je een Gezond en Fancy Kerstontbijt

Wat is een betere manier om de Kerstdagen te beginnen dan met een heerlijk, voedzaam ontbijt dat zowel je smaakpapillen als je lichaam verwent?

In deze blog geven we je enkele geweldige ontbijtideeën om je kerstochtend een geweldige start te geven.

  1. Havermout met Kerstkruiden: Havermout is een klassieker als het gaat om voedzaam ontbijten. Maak je ochtend speciaal door wat kerstkruiden zoals kaneel, nootmuskaat en kruidnagel toe te voegen. Top het af met verse bessen, noten en een klein scheutje ahornsiroop voor die heerlijke kerstsfeeling.
  2. Eggs Benedict met Zalm: Eggs Benedict zijn een verrukkelijke traktatie voor een speciale gelegenheid. Pocheer eieren en serveer ze op een geroosterde Engelse muffin, of volkorenbrood, met gerookte zalm en een lichte Hollandaisesaus.
  3. Griekse Yoghurt met Vers Fruit: Als je de voorkeur geeft aan iets lichters, kun je genieten van een kom Griekse yoghurt overgoten met vers fruit. Frambozen, bosbessen en granaatappelpitjes voegen niet alleen een feestelijke kleur toe, maar ze zitten ook boordevol antioxidanten en smaak.
  4. Quiche met Groenten en Feta: Een quiche is een veelzijdig gerecht dat je van tevoren kunt bereiden en gewoon kunt opwarmen op kerstochtend. Vul het met je favoriete groenten en feta voor een smakelijke en voedzame maaltijd.
  5. Pannenkoeken met Cranberrysiroop: Pannenkoeken zijn altijd een favoriet bij het ontbijt, en met een fancy draai kun je ze serveren met een zelfgemaakte cranberrysiroop met minder suiker. Kook wat verse cranberry's met suiker en sinaasappelsap om een heerlijke, seizoensgebonden topping te maken.
  6. Acaibowl met Feestelijke Toppings: Acaibowls zijn niet alleen gezond, maar ook prachtig om naar te kijken. Mix bevroren acai-bessen met banaan en amandelmelk voor een romige basis, en top het af met kerstfruit zoals granaatappelpitjes, kiwi en gehakte pistachenoten voor wat extra kleur en crunch.
  7. Volkoren Kerstbrood: Vergeet het traditionele kerstbrood niet! Een sneetje volkoren kerstbrood met boter en een kopje thee is een eenvoudige, maar heerlijke manier om de dag te beginnen. Je kunt ook wat extra feestelijkheid toevoegen met gedroogd fruit of noten.
  8. Smoothies met Groene Kerstkleuren: Als je de dag wilt beginnen met een dosis voedzame groenten, maak dan een groene smoothie met ingrediënten zoals boerenkool, spinazie, banaan, en avocado. Voeg wat muntblaadjes toe voor een vleugje kerstgroen en een verfrissende smaak.

Enjoy!

Liefs,

Danuta


Oudere posts Nieuwe posts