Andijvie met citroen en sjalotten

Andijvie met citroen en sjalotten

Andijvie is een veelzijdige groente die je voor allerlei bereidingen kunt gebruiken. Van stamppot tot soep, van frisse salade tot simpel bijgerecht. Nauw verwant aan witlof, en je kan het vrijwel het gehele jaar krijgen. De groente is rijk aan Vitamine A en C alsmede veel mineralen, waaronder calcium en ijzer. We adviseren je wel een verse krop te kopen en deze zelf te snijden, omdat de vitamines en mineralen dan zoveel mogelijk worden behouden.

Bereidingstijd

  • 5 minuten

Ingrediënten (4 personen)

  • 1/2 citroen, schoongeboend
  • 2 sjalotten, in ringen
  • 400 gr gesneden andijvie

Dit heb je nodig...

  • Ruime hapjespan
  • Citruspers
  • Rasp
  • Mes
  • Anti-aanbakspray

Bereidingswijze

Rasp allereerst de gele schil dun van de citroen (het zogenaamde zest) en pers deze uit. Verwarm ondertussen een anti-aanbakpan en fruit de sjalotten 2 minuten met de geraspte citroenschil. Schep de andijvie deel voor deel door de sjalotten. Laat vervolgens de groente op hoog vuur al omscheppend slinken. Voeg naar smaak zout, peper en citroensap toe en stoof de groenten nog ca. 3 minuten. Serveer tot slot bij een stukje vlees, of onder een stukje vis uit de oven.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts