Asperges met zalm, ei en krieltjes

Asperges met zalm, ei en krieltjes

  Tijdens het aspergeseizoen eten we asperges, zo simpel is het! Niet alleen omdat we het heerlijk vinden, maar ook omdat asperges supergezond zijn. En het goede nieuws: ze staan bovenaan the clean 15-lijst, dus dat betekent dat ze weinig pesticiden bevatten. Wel zo fijn om te weten 😉

  Asperges eet je natuurlijk in allerlei varianten en dit is weliswaar een heel basic recept, maar het is evengoed heerlijk en bovendien gaan asperges heus niet altijd samen met übervette botersausjes (al is het zo heeeel af en toe wel heerlijk om all the way te gaan).

  Ingrediënten (2 personen)

  • 2 zalmfilets (à 150 gram)
  • 300 gr verse asperges (geschild)
  • 200 gr krieltjes (bio)
  • 2 eieren (bio)
  • 15 gr verse bieslook
  • 2 flinke tl grove mosterd
  • 1 tl kokosvet
  • Olijfolie
  • Verse peper
  • Himalayazout

  Bereidingswijze

  Deze variant is een prima fase 3 recept voor de doordeweekse dag: voedzaam, lekker en niet te moeilijk. Hoe te maken? Mix de 2 tl mosterd met een el olijfolie en marineer de zalmfilets hiermee. Zet weg en ga verder met de overige voorbereidingen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook dan de eitjes zo’n 5 minuten, laat schrikken en zet weg in koud water. Kook vervolgens in hetzelfde pannetje de krieltjes met schil en al (liefst biologisch, want aardappelen behoren helaas tot de dirty dozen) een minuut of 5 voor. Doe daarna (eventueel gehalveerd) in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie en zet 15-20 minuten terug in de oven op 180 graden.

  Kook de geschilde asperges in ruim kokend water zo’n 5 tot 10 minuten en laat vervolgens 10 in kookvocht doorgaren. In de tussentijd zet je een grill- of koekenpan op hoog vuur en voeg je een tl kokosvet toe. Als het vet gesmolten is, bak je de zalm in zo’n 2-3 minuten (afhankelijk van de dikte) aan beide kanten nèt gaar. De kern mag glazig blijven, dan blijft de vis lekker sappig!

  Pel de eitjes en snijd in partjes. Giet vervolgens de asperges af en verdeel over 2 borden. Schep de krieltjes in de ovenschaal nog een keer goed om en maal er wat Himalayazout overheen. Verdeel eveneens over de borden en leg de zalmfilets ernaast. Was de bieslook, snijd (of knip met een schaar) fijn en versnipper over de asperges. Maal tot slot nog wat verse peper over het geheel en je kunt aan tafel!

  Eet smakelijk…

  Afslanken en lekker eten met Momentum

  Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

   


  Oudere posts Nieuwe posts