Eigentijdse kalfshachee met ui en broccoli
Bereidingstijd
- 45 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gr kalfsmuis
- 120 gr broccoli
- 2 gr kruidnagelpoeder
- 2 gr korianderpoeder
- 2 gr komijnpoeder
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- Runderbouillon
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig...
- Knoflookpers
- Mes
- Pan
- Pepermolen
- Snijplank
- Stoofpan
- Vergiet
Bereidingswijze
Om kalfshachee te maken begin je met het snijden van de kalfsmuis in blokjes en marineer met kruidnagelpoeder, korianderpoeder, komijnpoeder, knoflook (geperst) en zout en peper. Snijd de uien vervolgens in ringen en verdeel over de kalfsmuis. Laat even staan zodat er wat vocht vrij komt en schep het geheel in een stoofpan. Vul aan met runderbouillon en stoof zo’n 30 minuten. Giet af, kook het vocht in en voeg weer toe aan het vlees zodat er een krachtige saus ontstaat. Maak vervolgens de broccoli schoon, snijd in roosjes en kook beetgaar. Verdeel de hachee over 2 diepe borden en leg de broccoli erboven op. Voeg tot slot de krachtige vleesjus toe.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.