Frisse rucolasalade met bio kip, pittige kiemen, komkommer en lente-ui

Frisse rucolasalade met bio kip, pittige kiemen, komkommer en lente-ui

Frisse rucolasalade met bio kip, pittige kiemen, komkommer en lente-ui

Heerlijk frisse rucolasalade met bio kippendijen. Kom maar door met die lente! 🙂

Bereidingstijd

  • 15 minuten

Ingrediënten (2 personen) 

  • 75 gram bio rucola
  • 250 gram kippendijen
  • Halve komkommer
  • Handvol pittige kiemen
  • 4 eetlepels magere bio kwark
  • Witte wijn azijn
  • Grove mosterd
  • Zout
  • Peper
  • Chiliflakes

    Bereiding salade

    Snij het vet van de kippendijen en snij de kip in blokjes. Bak de kip vervolgens heel heet in een anti-aanbakpan, totdat de kip helemaal gaar is en mooi bruin. Bak met wat zout, peper en chiliflakes.

    Snij in de tussentijd de komkommer en lente-ui in dunne plakjes.

    Verdeel de rucola over de borden met de pittige kiemen, de komkommer en de lente-ui.

    Bereiding dressing

    Roer door de magere bio kwark een heel klein beetje wittewijnazijn en een halve theelepel grove mosterd.

    Voeg aan de groene salade de kip toe en verdeel de dressing over de salade.

    Geniet!

    Afslanken met Momentum?

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online)-begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


    Oudere posts Nieuwe posts