Gekarameliseerde witlof met koolraap en rundertartaar
Een heerlijk fase 1 gerecht, dat bijna voelt als valsspelen, omdat koolraap zo’n goede vervanger is van aardappelen.
Bereidingstijd
- 30 minuten
Ingrediënten (4 personen)
- 350 gr koolraap gesneden (verkrijgbaar in zakken)
- 4 grote stronken witlof
- 250 gr champignons
- 4 rundertartaartjes (à 100 gr)
- 1 tl sambal oelek
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Paar druppels Stevia
- Half kopje water
Dit heb je nodig...
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
Breng allereerst een pan water aan de kook, voeg de koolrapen toe en kook beetgaar. Tip voor de snelle thuiskok: koolrapen zijn tegenwoordig in de meeste supermarkten gesneden en gewassen verkrijgbaar. Wel zo makkelijk ;-)). Snijd vervolgens champignons in plakken en bak in de grillpan. Roer 1 tl sambal oelek erdoorheen, giet er een half kopje water bij en zet vervolgens het vuur lager. Verwijder vervolgens de kern van de witlof en snijd in stukken. Giet daarna de koolrapen af, bestrooi ze met wat zout en nootmuskaat naar smaak, en roer goed door. Sluit af met een deksel en zet aan de kant.
Voeg de gesneden witlof toe als de champignons goudbruin zijn, en roer er een paar druppels stevia doorheen zodat de witlof karameliseert. Ja, dat kan echt zonder suiker en roomboter! Laat stoven totdat het water bijna is weggekookt. Kruid de tartaartjes met peper en zout naar smaak, en gril mee met de witlof en champignons. Bak de tartaartjes (naar smaak) ongeveer 2 minuten per kant rosé van binnen.
Serveer warm! Eet smakelijk…
Tip: met koolrapen als basis kun je bijna elke andere groente toevoegen.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.