Gele tomatensoep met rul gehakt

Gele tomatensoep met rul gehakt

Gele tomatensoep. Omdat het kan! En omdat het er zo lekker zomers uitziet! 

Bereidingstijd

  • 30 minuten bereidingstijd

Ingrediënten (4 personen)

  • 750 gr gele tomaten (verkrijgbaar bij verswinkel of markt)
  • 250 gr rundergehakt
  • 1 sjalot
  • 1 grote ui
  • 3 groentebouillonblokjes (liefst bio)
  • 2 stengels selderij
  • 3 takjes peterselie
  • Flinke tl sambal
  • 1 tl tamarinde
  • Zout, peper

Bereidingswijze

Pel het sjalotje en snipper fijn en doe hetzelfde met de ui. Fruit vervolgens aan in een soeppan (eventueel met vetvrije cooking spray). Was de tomaten en selderij, snijd in stukken en doe samen met 1 liter water en de bouillonblokjes in de soeppan. Laat zo’n 15 minuten koken. Zet in de tussentijd een braadpan op hoog vuur en braad het gehakt rul aan met 2 el bouillon en sambal, tamarinde saus, peper en zout naar smaak. Pureer vervolgens de soep met een staafmixer tot een gladde massa en breng opnieuw zachtjes aan de kook. Voeg het rulle gehakt met vocht toe (scheelt weer balletjes draaien en zorgt voor een fijne bite in de soep!) en laat nog even 3 minuten koken. Knip tot slot de (gewassen) peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Een easy peasy en supergezonde lunch!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts