Geroosterde kip met ovengroenten

Geroosterde kip met ovengroenten

💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Wat past nu beter bij de Kersttijd dan een smakelijke geroosterde kip met ovengroenten? Dit gerecht is niet alleen verrukkelijk, maar ook rijk aan eiwitten én perfect voor het hele gezin.

Ingrediënten (4 personen)

 • 1 kip, 1,5 - 2kg
 • 3-4 kopjes in blokjes gesneden groenten (wortelen, aardappelen, uien, pastinaken)
 • 4 eetlepels olijfolie
 • ½ theelepel Italiaanse kruidenmix of 1 eetlepel verse gehakte kruiden.
 • Kip kruiden

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
 2. Was en snijd de groenten fijn. Besprenkel met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper en ½ theelepel Italiaanse kruidenmix of 1 eetlepel verse kruiden.
 3. Doe de groenten in een ondiepe ovenschaal of een grote ovenvaste pan.
 4. Wrijf de buitenkant van de kip in met de resterende 2 eetlepels olijfolie. Kruid het met kipkruiden. Leg de kip met de borst naar boven op de groenten en zet de pan in de oven. Bak alles samen ongeveer 12 minuten op 230°C.
 5. Verlaag de temperatuur naar 180°C en bak tot de binnenkant van de dijen een temperatuur van 75°C heeft bereikt. Voor 2kg kip is 75-80 minuten extra nodig.
 6. Haal de kip uit de oven en laat 15 minuten rusten voordat je hem in plakjes snijdt. (Doe de groenten terug in de oven als ze een paar minuten langer moeten garen).

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders. 


  Oudere posts Nieuwe posts