Glutenvrije appeltaart

Glutenvrije appeltaart

De geur van verse appeltaart, wie houdt daar nou niet van? En dan ook nog in een glutenvrije variant met minder suiker en in ieder geval geen geraffineerde suiker. Echt genieten!

Bereidingstijd

  • 45 minuten

Ingrediënten (8 personen)

Deeg bodem

  • 210 gr volkoren rijstmeel
  • 110 gr amandelmeel
  • 150 gr kokosolie
  • 50 ml agavesiroop
  • Snufje zout
  • Citroenrasp van halve citroen
  • Deeg bovenkant
  • 60 gr amandelmeel
  • 30 gr rijstmeel
  • 25 gr ketanmeel (of gewoon rijstmeel)
  • 50 gr kokosolie
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl citroensap

Vulling

  • 5 grote zoet/zure appels (bijv. Elstar)
  • Sap van halve citroen
  • Flink wat kaneel (2 eetlepels)
  • Naar smaak rozijnen en/of noten

Extra:

  • Kokos- of olijfolie om in te vetten

Dit heb je nodig...

  • Grote kom
  • Aluminiumfolie
  • Springvorm (20 cm)
  • Oven

Bereidingswijze

Verwarm de over voor op 180 graden. Meng in een grote kom alle ingrediënten voor de bodem en kneed goed door elkaar. Wikkel in aluminiumfolie en laat even rusten in de koelkast (30 min.). Meng nu in dezelfde kom de ingrediënten voor het deeg voor de bovenkant. Kneed goed door elkaar en zet ook dit deeg even apart in aluminiumfolie.

Schil de appels en snijd iedere appel in vier parten, en daarna in schijfjes. Doe ze in een kom, en meng met de kaneel en het citroensap, en eventueel rozijnen of noten.

Vet een springvorm (20 cm) in met wat kokosolie of olijfolie. Pak het deeg voor de bodem en bekleed daarmee de springvorm. Zorg dat zowel de bodem als een stuk van de zijkant goed bedekt zijn. Hoe hoger het deeg aan de zijkant, hoe hoger je appeltaart straks is. Vul de springvorm met de appelvulling en druk een beetje aan.

Pak nu het deeg voor de bovenkant. Rol dit uit en verdeel het in reepjes waarmee je de appelvulling bekleed. Als je wat deeg overhoudt kun je dit verkruimelen en over de appeltaart strooien, dat geeft het net wat extra smaak.

Bak de appeltaart nu in ongeveer 45-50 minuten goudbruin. Eventueel kun je de laatste 10 minuten de temperatuur verhogen naar 200 graden om de bovenkant mooi bruin en knapperig te krijgen. Let op, iedere oven is anders dus houdt je appeltaart ondertussen wel in de gaten!

Laat de appeltaart even een kwartiertje afkoelen en haal hem dan uit de springvorm. Eet smakelijk!

Bron: www.focusonfoodies.nl

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.



Oudere posts Nieuwe posts