Groente torentjes met mozzarella
Bereidingstijd
- 10 minuten
Ingrediënten (4 personen)
- 1 stuk aubergines
- 1 stuk courgette
- 3 stuks pomodori tomaten
- 1 bol mozzarella
- 1 dl olijfolie
- 2 el balsamicoazijn rood
- 1 handje basilicum vers
Dit heb je nodig...
- Grillpan
- Mes
- Snijplank
Bereidingswijze
Maak een vinaigrette door olijfolie en balsamico te mengen (ga uit van 2/3 olijfolie en 1/3 balsamico). Naar wens kun je wat mosterd of honing toevoegen, maar maak het niet te zoet! Snijd nu de aubergine, courgette en tomaten in ronde plakken. Snijd de mozzarella in dunne, ronde plakjes, ter grote van aubergine en courgette plakken. Verwarm een grillpan en gril hierin de plakken aubergine en courgette. Verwarm de oven voor op ongeveer 200 graden.
Maak nu torentjes (niet te hoog!) van plakjes aubergine/courgette/tomaat. Sluit af met een plakje mozzarella. Plaats de torentjes enkele minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas gesmolten is. Haal de torentjes voorzichtig uit de oven en garneer met een blaadje basilicum. Sprenkel tot slot een klein beetje van de vinaigrette over de torentjes. Dit gerecht is lekker als lunch maar bijvoorbeeld ook als voorgerecht.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.