Handvol olijven

Handvol olijven

Olijven zijn om meerdere redenen goed voor de gezondheid; één daarvan is dat olijven goed zijn voor gewichtsverlies. Hopelijk staat er dus al een pakje olijven in je koelkast waar je de hele dag van kan snoepen.

💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.

Ingrediënten (2 personen)

  • Handvol olijven (bij voorkeur zwart)

Wat wordt er bedoeld met een handvol?

Gemiddeld bevatten 10 groene olijven ongeveer 40-50 calorieën en 4-5 gram vet. Zwarte olijven bevatten vergelijkbare voedingswaarden. Als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet kunnen olijven zeker worden opgenomen, maar het is essentieel om rekening te houden met je totale dagelijkse calorie-inname.

Kies voor een matige portiegrootte. Een portie van max. 10 olijven (groen of zwart) kan een goede richtlijn zijn. Dit komt neer op ongeveer 40-50 calorieën, afhankelijk van de grootte van de olijven.

Het verschil tussen groene en zwarte olijven:

Zowel zwarte als groene olijven hebben unieke smaakprofielen en voordelen. Groene olijven zijn vaak bitterder en steviger, terwijl zwarte olijven zachter en milder zijn vanwege hun rijpheid. Beide soorten zijn rijk aan gezonde vetten en antioxidanten, met kleine voedingsverschillen. De keuze hangt af van persoonlijke smaak en gerechten; zwarte olijven worden soms geoxideerd voor hun kleur, terwijl groene olijven vaak behandeld worden om de bitterheid te verminderen. Kies wat bij je smaak en dieet past, en varieer om beide te ervaren.

Afslanken en lekker eten met Momentum:

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts