Havermout powerontbijt met maca

Havermout powerontbijt met maca

Bereidingstijd

  • 15 minuten

Ingrediënten (2 personen) 

  • 500 ml amandelmelk
  • 12-13 eetlepels havermout
  • 2 bananen
  • 6 el gemengd fruit (frambozen, bessen, bramen)
  • Snufje kaneel
  • Snufje macapoeder
  • Eetlepel gebroken lijnzaad
  • Walnoten

Waarom Havermout?

Heb je even? Allereerst is havermout rijk aan vezels die belangrijk zijn voor een goede stofwisseling en goede darmwerking. Bovendien zorgen vezels voor een langer verzadigd gevoel. Met een havermout ontbijt moet je het dus makkelijk kunnen redden tot de lunch! Havermout bevat complexe koolhydraten, zodat een piek in je bloedsuiker uitblijft. Vezels uit havermout kunnen er óók nog eens voor zorgen dat de gevoeligheid voor insuline verbetert, waardoor de bloedglucosespiegel goed op peil wordt gehouden.

Maar dat is nog niet alles. Wanneer je havermout eet, lossen de koolhydraten in een geleidelijk tempo op, wat ervoor zorgt dat de concentratie wordt verhoogd. Dit gebeurt in een geleidelijk tempo waardoor de concentratie zal worden verhoogd. Leuke bijkomstigheid toch? En dat is slechts één van de redenen waarom havermout zo’n powerstart van de dag is!

Maca

Nu we toch bezig zijn, kunnen we meteen de gezondheidsvoordelen van maca opsommen. Dat zijn er namelijk nogal wat! Maca staat bekend als een van de grootste libidoverhogers. Daarnaast vergroot maca het uithoudingsvermogen, kan het de bloeddruk zowel verhogen als verlagen, het immuunsysteem ondersteunen, en de lichamelijke vitaliteit harmoniseren.

Maca bevat 5 keer meer eiwit dan aardappels en 4 keer meer vezels en minder vet. Het helpt o.a. tegen bloedarmoede, chronische vermoeidheid, depressie, onvruchtbaarheid, gebrek aan libido, ondervoeding, slecht geheugen, stress, etc.

Bereidingswijze

Zet een pannetje met de amandelmelk op het vuur, voeg de havermout toe en roer goed door. Let op dat het niet aanbrandt, want wij weten uit ervaring: dit gaat soms sneller dan je denkt! Snijd de banaan in plakjes en doe de banaan en het gemengde fruit bij de havermout in het pannetje. Voeg vervolgens de kaneel, macapoeder, lijnzaad en walnoten toe. Roer goed door totdat je het warm genoeg vindt en serveer in een diep ontbijtbord of bakje.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts