Indonesische gado gado

Indonesische gado gado

Bereidingstijd

  • 40 minuten

Ingrediënten (2 personen)

  • 100 gr witte kool
  • 200 gr wortel
  • 100 gr kousenband of sperziebonen
  • 100 gr taugé
  • 1 kleine komkommer
  • 1 ui
  • 2 eieren
  • 200 gr tempé en/of tahoe
  • *met de groenten kun je naar wens variëren; bloemkool en broccoli zijn ook lekker!

Gada gado saus

  • 1 ui in ringen
  • 1-2 teentjes knoflook
  • ½ eetlepel sambal oelek
  • 250 gr pindakaas met nootjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 5 el ketjap manis
  • 2 tl bruine suiker of Gula Djawa (palm suiker)

Dit heb je nodig...

  • Wok
  • Snijplank
  • Mes

Bereiding Indonesische gado gado

Maak de groenten schoon, snijd de kool in snippers, de kousenband in stukjes van 5 cm (indien je sperziebonen gebruikt, verwijder dan de harde steeltjes) en snijd de wortel in reepjes. Blancheer de groenten in kokend water met een beetje zout ongeveer 3-5 minuten beetgaar. Dompel ze in ijskoud water en laat ze uitlekken. Zet de taugé in ijskoud water en verwijder de groene vliesjes die komen bovendrijven en eventueel de bruine staartjes. Laat de taugé uitlekken. Was de komkommer en snijd overlangs in vieren. Schep de kern eruit en snijd de repen in stukjes. Pel de ui en snijd hem in ringen. Kook de eieren in 7-8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze. Verhit olie in een wok en fruit de uienringen goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Snijd de tempé/tahoe in plakken van 1 cm dikte en bak ze in de olie goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en snijd in blokjes. Maak nu de saus. 

Bereiding gado gado saus 

Sjalotje zachtjes bakken tot het zacht is. Voeg op het laatst de geperste knoflook toe en bak het heel even mee. Bak de pindakaas even mee en voeg dan de kokosmelk toe, blijf goed roeren en breng het net niet aan de kook. Voeg als laatst de ketjap en suiker toe en blijf goed roeren. Breng de saus even aan de kook en laat het al roerend sudderen. Als de saus erg dik is kun je wat extra water of kokosmelk toevoegen. Proef de saus en voeg naar wens water of kokosmelk toe. Serveer de groenten en tempé met de gado gado saus. Lekker met zilvervliesrijst!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts