Quinoasalade met makreel en zeekraal

Quinoasalade met makreel en zeekraal

Dit is nu wat je noemt een übergezonde quinoa salade, die ook nog eens heel erg lekker is. Wij eten ‘m vaak op maandag, al is het alleen al om de flinke portie omega 3 visvetten … Een kickstart!

Omega 3 vetzuren helpen namelijk o.a. bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, stimuleren de hersenen  (kunnen we wel gebruiken op maandag) en verbeteren de cognitieve functie (oftewel: verminderd risico op depressie, Alzheimer, Parkinson, etc.).  Kortom, omega 3 vetten zijn een must in een gezond voedingspatroon. Makreel is bovendien niet alleen rijk aan enkelvoudig en meervoudig onverzadigde vetzuren, maar is ook laag in verzadigd vet. En zo kunnen we nog wel even doorgaan over de gezondheidsvoordelen van vette vis. Moraal van het verhaal: er zou meer makreel gegeten moeten worden. Starting today met deze supergezonde quinoa makreel salade met avocado, zeekraal en alfalfa, stuk voor stuk ingrediënten die bol staan van de gezondheidsvoordelen.

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten (4 personen) 

  • 250 gr quinoa
  • 6 el goede olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 bakje zeekraal
  • 1 bakje alfalfa
  • 1 rijpe avocado, in plakjes
  • 300-400 gr gestoomde makreel, in kleine stukjes verdeeld
  • 1 klein zakje pijnboompitjes
  • Zakje rucola salade

Bereidingswijze

Kook in de ochtend de quinoa gaar en zet deze in de koelkast. Haal een kwartier van tevoren de ingrediënten uit de koelkast zodat de ingrediënten op kamertemperatuur kunnen komen. Pak een grote schaal waar je de salade op kan serveren en verdeel de rucola alvast over de schaal. Breng de quinoa op smaak met 4 eetlepels olijfolie de witte wijnazijn en wat peper en zout. Zet in een pan met anti-aanbaklaag op het vuur, en rooster hierin de pijnboompitjes kort en zet apart. Verwarm in dezelfde pan de resterende olijfolie en bak de zeekraal heel kort. Meng de zeekraal en alfalfa door de quinoa en verdeel over de schaal met rucola. Leg vervolgens de plakjes avocado en stukjes makreel op de salade, bestrooi met de pijnboompitjes en klaar is je salade.

Enjoy!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts