Spinaziesalade met zwarte quinoa, buffelmozzerella en granaatappelpitjes

Spinaziesalade met zwarte quinoa, buffelmozzerella en granaatappelpitjes

Een simpel gezond bordje dat in no-time op tafel staat. De combinatie van stevige spinaziesalade, nootachtige quinoa, romige buffelmozzerella en frisse granaatappelpitjes werkt bovendien heel goed. Zomers én ’s winters!

Bereidingstijd

 • 10 minuten

Ingrediënten (2 personen)

 • 150 gr verse bio bladspinazie
 • 100 gr zwarte quinoa
 • Halve bol buffelmozzerella
 • Halve avocado
 • Halve granaatappel
 • 1 grote bio tomaat
 • Handje rauwe pecannoten
 • Olijfolie, extra vierge
 • Rode balsamicoazijn
 • Zwarte peper

Powerfood 

Salade is altijd goed en door er spinazie quinoa aan toe te voegen, weet je zeker dat je er even op vooruit kunt. Spinazie is oprecht een powerfood en een voedzame vervanging van sla. Deze groene bladgroente zit boordevol vitaminen, mineralen en vezels, maar bevat nauwelijks calorieën. Bovendien staan groene bladgroenten bekend om hun hoge concentratie aan antioxidanten. Allemaal gezondheidsvoordelen dus. Maar spinazie is ook gewoon heel erg lekker en super veelzijdig. Perfect in te passen dus! Heerlijk in combinatie met romige avocado (eveneens heel gezond), o.a. dankzij de aanwezigheid van enkelvoudig onverzadigde vetten.

Ook quinoa staat bekend om vele gezondheidsvoordelen; dat zal je vast niet zijn ontgaan. De zaden bevatten enorm veel mineralen (waaronder magnesium!), eiwitten en vezels en staan bol van de antioxidanten, waaronder flavonoïden. Quinoa is een pseudograan, glutenvrij én met een lage glycemische index, waardoor het perfect past in een (glutenvrij) dieet. En zo kunnen we nog wel even doorgaan… Er bestaan drie soorten: rode, witte en zwarte quinoa. Wij kozen deze keer voor zwarte quinoa, steviger van structuur dan witte quinoa en met een ietwat notige smaak. Perfect in salades!

Bereidingswijze

Deze salade behoeft nauwelijks een bereidingswijze, maar voor de volledigheid doen we het toch maar. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. In de tussentijd was je de spinazie goed en verdeel je deze over 2 borden. Snijd de granaatappel door 2, lepel de pitjes eruit en verdeel over de salade. Snijd de avocado en tomaat in blokjes, maal er wat verse zwarte peper overheen en voeg toe aan de salade. Crush wat rauwe pecannootjes en voeg eveneens toe.

Mix vervolgens de olijfolie met balsamico en gebruik deze als dressing. Verdeel als laatst de lauwwarme quinoa en buffelmozzerella over de borden en voilà, je kunt aan tafel.

Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts