Zucchetti in rodewijnsaus met gegrilde zalm

Zucchetti in rodewijnsaus met gegrilde zalm

💡 Recept uit Fase 2: Stabilisatiefase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

    Wellicht is het je al opgevallen: Zucchetti, jawel, spaghetti van rauwe courgette, staat regelmatig op ons menu. Niet alleen omdat courgette supergezond en lekker licht verteerbaar is, maar ook omdat het een heerlijk en snel gerecht is. Perfect op de drukke (balans)dagen dus! Hoe je ‘m maakt? Easy!

    Bereidingstijd

    • 20 minuten

    Ingrediënten (2 personen) 

    • 1 biologische courgette
    • 2 verse zalmfilets (a 150 gram)
    • Halve biologische broccoli
    • 3 sjalotjes
    • 200 gr biologische kastanje champignons
    • 250 ml kookroom (light)
    • Grove mosterd
    • 1 tl kokosolie
    • Olijfolie
    • Scheut rode wijn
    • Peper en zout
    • Bieslook

    Dit heb je nodig...

    • Oven
    • Ovenschaal
    • Julienne snijder

    Bereidingswijze

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en smeer in met olijfolie en flink wat grove Limburgse mosterd. Plaats zo’n 10 minuten in een opgewarmde oven.

    Pak alvast 2 diepe borden, was de courgette en snijd met een julienne snijder in slierten. Verdeel meteen over de 2 borden.

    Breng een pan water aan de kook. Was in de tussentijd de broccoli goed en snijd in kleine roosjes. Snijd ook een deel van de steel in blokjes mee want juist daar zitten lekker veel vitaminen in. Kook de broccoli beetgaar en zet weg.

    Snipper de sjalotjes en snijd de champignons fijn en bak bruin in een koekenpan (in een theelepel kokosvet). Voeg een el mosterd toe, roer even goed en schenk vervolgens de kookroom eroverheen. Doe er dan (naar smaak) een scheut rode wijn (Rood? Ja rood! Lekker ‘herfstig’) bij en laat even inkoken. Giet de broccoli af en voeg toe aan de saus. Zet het vuur laag en laat even pruttelen.

    Zet in de tussentijd de oven op grillstand en leg de zalm met de (met mosterd ingesmeerde) huid naar boven. Grill zo’n 2 minuten.

    Pak een handjevol verse bieslook en knipt dat met een schone schaar fijn door de saus. Roer nog een keer goed, maal er wat verse peper en zout overheen en verdeel over de 2 borden. Haal de zalm vervolgens uit de oven en leg bovenop de saus.

    Serveer direct en geniet!

    Afslanken en lekker eten met Momentum

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

     


    Oudere posts Nieuwe posts