Nederland - Chili, de smaakmaker

Nederland - Chili, de smaakmaker

Chili, bekend om zijn pittige smaak. Een echte smaakmaker! Laten we hopen dat dat vanavond ook zo is… Nederland – Chili, wij hebben er zin in. Het inspireerde ons bovendien om de voordelen van pittig eten eens op een rijtje te zetten…

De chilipeper wordt ook wel Spaanse peper of rode peper genoemd en behoort tot de Capsicum-familie. Capsicum komt van het Griekse woord Kapto met als letterlijke vertaling: ‘om in te bijten’… Laat dat nu precíes zijn wat we voor ogen hebben met Chili!

Er zijn allerlei redenen te verzinnen om regelmatig pittig te eten. Maar de belangrijkste is natuurlijk dat het eten van chilipeper gewoon heel goed voor je is. Zo wordt er gefluisterd dat chilipepers bijdragen aan het reguleren van je bloedsuikerspiegel (waardoor de kans op diabetes type 2 vermindert). Daarnaast zou de pittige rode vrucht de groei van kankercellen remmen. Chilipepers zouden verder je cholesterol en op lange termijn ook je bloeddruk verlagen. En door het doden van bacteriën in je maag, wordt de kans op maagzweren aanzienlijk verkleind.  Jaja, krachtige vruchtjes. Verwacht echter geen wonderen, beschouw het gewoon als een gevalletje ‘baat het niet, dan schaadt het niet…’

Hoe dan ook, chili past prima binnen een gezonde levensstijl… De eigenschappen sluiten perfect aan bij fase 1, 2 én 3 van Momentum®, maar ook niet onbelangrijk: chili is gewoon een heerlijke smaakmaker…  Bijvoorbeeld in dit heerlijke Momentum® fase 1 recept: http://bit.ly/V4yJP6

Er wordt gezegd dat chili de stofwisseling stimuleert, de omzetting van calorieën in vet afremt, je hunkering naar zoetigheid vermindert én je hongergevoel onderdrukt. Of het allemaal waar is, kunnen we niet garanderen, maar zoals we al zeiden; ‘baat het niet, dan…’

Tot slot staat chili bekend als oppepper, wanneer je je niet fit voelt. Voel je dus een griepje aankomen? Een bord chili con carne is het proberen waard. Eén chilipeper bevat namelijk 2 keer zoveel vitamine C als een sinaasappel én zit vol met antioxidanten en caroteen. Vitaminebommetjes dus, die de weerstand verhogen. En een verstopte neus en bijholtes zijn bij het eten van de pittige vrucht zo weer open!

Lang verhaal kort: de enige plek dus waar we Chili willen zien is in de pan! Of op ons bord. Voor een goede bite!

Vanavond Nederland-Chili, wij zijn er alvast klaar voor….!
Hup Holland Hup!


Oudere posts Nieuwe posts