10 minuten maaltijdsalade

10 minuten maaltijdsalade

Wij horen vaak dat mensen geen tijd hebben om gezond te eten, maar gelukkig hoeft het helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Deze koolhydraatarme maaltijdsalade, bijvoorbeeld, staat binnen 10 minuten op tafel!

Er zijn vele varianten op te bedenken. Kijk gewoon eerst eens wat er in je koelkast staat. Avocado, een potje zongedroogde tomaten, pijnboompitjes; je hebt het vaak al standaard in huis. Met wat gemengde sla, een lente-uitje en wat cottage cheese (hüttenkäse) tover je zo een koolhydraatarme maaltijdsalade op tafel. 

Bereidingstijd

 • 10 minuten 

Ingrediënten (2 personen)

 1. 100 gr gemengde sla
 2. Halve avocado
 3. 1 lente-ui
 4. 3 el ricotta
 5. Flinke lepel pijnboompitten
 6. 2 el zongedroogde tomaten
 7. 10 rauwe amandelen
 8. 1 el olijfolie extra vierge
 9. 1 el frambozenazijn
 10. Verse peper

Bereidingswijze

Was de sla en leg in een kom. Rooster de pijnboompitjes in een pan. Snijd de zongedroogde tomaatjes julienne (je kunt ze ook julienne kopen). Snijd de avocado in blokjes. Snijd de lente-ui in ringetjes en mix door de sla. Voeg de tomaatjes, avocado en pijnboompitten toe aan de salade. Schep de ricotta over de sla. Mix in een kommetje de olie met de azijn (hoeveelheden zijn om en nabij, mag iets meer of minder zijn). Maak de salade af met de dressing. Verdeel over 2 borden. Maal er naar smaak nog wat verse peper overheen. Amandelen toevoegen. Et voilà, je salade is al klaar.

Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts