Biefstukreepjes met noedels van spitskool

Biefstukreepjes met noedels van spitskool

Tijdens Fase 1 moet je soms wat creatiever zijn! Spitskool bijvoorbeeld, in repen gesneden, kan heel goed noedels vervangen. Biefstukreepjes, champignons en ui met sojasaus erdoorheen en zie hier: een heerlijk Oosters wokgerecht!

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr biefstuk
  • 1 spitskool
  • 350 gr spruiten
  • 200 gr champignons
  • 2 middelgrote rode uien
  • 4 el Tamari soja
  • 1 tl sambal oelek
  • Peper & zout naar smaak

Bereidingswijze

Snijd allereerst de champignons en uien, en bak ze (eventueel met een paar el water) goudbruin. Zet intussen de spruitjes op en kook zo’n 5 minuten (niet te gaar, want de spruiten worden later mee gewokt). Verwijder vervolgens de harde kern van de (gewassen) spitskool en snijd in smalle repen. Voeg tenslotte de spitskool toe bij de uien en champignons en roer er 4 el tamari sojasaus en 1 tl sambal oelek doorheen.

Bak ondertussen de biefstuk aan beide zijden 2 minuten op hoog vuur, kruid met zout en peper, en laat even rusten (evt. in aluminiumfolie). Giet daarna de spruitjes af en voeg deze toe aan de roerbakgroenten. Schep even goed door. Verdeel de roerbakgroenten over de borden, snijd de biefstuk in repen, en leg op de roerbakgroenten.

Geniet van je gezonde Oosterse Fase 1 Momentum wokgerecht! Vanaf Fase 2 kun je ook de sesamzaadjes toevoegen.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

 


Oudere posts Nieuwe posts