Clafoutis sans gluten et laiterie
Clafoutis sans gluten et laiterie, oftewel, gluten- en zuivelvrije Clafoutis! Clafoutis is een Frans dessert, dat normaal gesproken met bloem, melk, eieren en suiker gemaakt wordt, soms ook nog met gesmolten boter en/of room. Kan lekker zijn, maar deze variant is minstens zo lekker en een stuk verantwoorder.
Ingrediënten (6 personen)
- 150 ml plantaardige melk (bijv. amandelmelk)
- 2 eieren
- 50 gr amandelmeel (of boekweit- of havermeel)
- 10 gr kokosbloesemsuiker
- 1 flinke theelepel kaneel
- Snufje zout
- 150 gr bramen (of ander bosfruit)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een bakblik met bakpapier klaar. Klop de eieren met de melk los in een kom en meng het meel met de suiker, kaneel en zout in een andere kom. Schenk nu het eiermengsel voorzichtig bij de droge ingrediënten en blijf goed roeren tot je een gladde massa hebt.
Verspreid de bramen op de bodem van het bakblik en giet hier het eiermengsel overheen. Zet de clafoutis in de oven en bak in 50 tot 60 minuten gaar.
P.S.: Je kunt prima diepvriesfruit gebruiken, maar laat dat dan wel vooraf ontdooien, anders komt er teveel (extra) vocht vrij!
Afslanken met Momentum?
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.