Chocolate chip havermout pannenkoeken met walnoten en honing
Oh, wat kan dit lekker zijn op zondagochtend! Chocolate chip pannenkoeken met yoghurt, havermout en vanille.
Ingrediënten (2 personen)
- 75 gr havermout
- 1 vanillestokje
- 1 tl bakpoeder
- 300 ml biologische volle yoghurt
- 2 eieren
- Kokosolie (om in te bakken)
- 2 el cacao nibs (of pure chocola in kleine stukjes)
- Een flinke hand walnoten
- 1 el honing
Voorbereiding
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en haal de zaadjes vervolgens met de botte kant van je mes in één keer uit de lijst. Doe de havermout samen met de vanille en het bakpoeder in een keukenmachine en maal fijn. Meng vervolgens de yoghurt met de 2 eieren. Meng de havermout met het yoghurt-mengsel en laat 10 minuten staan.
Als je geen kant-en-klare cacao nibs hebt, breek dan nu een paar stukjes pure chocola in kleine stukjes. Hak eventueel de walnoten ook in grove stukken.
Pannenkoekjes bakken
Giet een beetje beslag in een hete koekenpan waarin een beetje kokosolie is gesmolten. Bak de pannenkoekjes één voor één aan beide zijden mooi bruin. Houd de pannenkoekjes die al klaar zijn warm op een bord in de oven op de laagste stand.
Serveren
Serveer de warme pannenkoekjes met de cacao nibs, walnoten en een klein beetje honing. Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.