Frisse courgette salade met munt en peterselie
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 1 grote courgette
- 1 teentje knoflook
- 50 gr pijnboompitten
- 10 gr verse munt
- 10 gr verse peterselie
- 2 el limoensap
- 1 el olijfolie
- 1 tl honing
- Enkele druppels tabasco
- Vers gemalen peper & zout
Bereidingswijze
Was eerst de courgette en snijd vervolgens in slierten met een mandoline of een spiraalsnijder. Snijd daarna de knoflook fijn en hak de verse kruiden grof. Zet een koekenpan met wat olie op het vuur en fruit de knoflook. Als deze begint te geuren, voeg je tenslotte de courgetteslierten toe en bakt deze even kort samen met de knoflook.
Doe de courgetteslierten in een grote salade kom en laat even staan. Rooster ondertussen de pijnboompitjes goudbruin in een schone koekenpan en maak een dressing van limoensap, olijfolie, honing en tabasco.
Doe de dressing en de verse kruiden bij de courgette en breng op smaak met peper en zout. Schep teven goed om en strooi op het eind de pijnboompitten over de salade.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.