Oosterse salade met gegrilde tonijnsteak

Oosterse salade met gegrilde tonijnsteak

Tonijn leent zich uitstekend voor salades met een Oosters tintje. Van echt verse tonijn kun je uiteraard sashimi (dun gesneden rauwe vis) maken, maar je kunt tonijn ook perfect grillen. Tonijnsteak grillen is hetzelfde als biefstuk grillen. Schroei het kort dicht aan beide kanten en gril vervolgens nog even per kant tot de gewenste gaarheid: bleu (rare), à point (medium rare), saignant (medium) of bien cuit (well done).

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten (2 personen) 

  • 2 tonijnsteaks (vers of diepvries)
  • 1 bakje shiitake paddenstoelen
  • Twee handen baby spinazie
  • 1 bos radijsjes
  • 0,5 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 2 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl honing
  • Sap van 1 limoen
  • Peper en zout
  • 1 el sesamzaadjes

Bereidingswijze

Pak twee borden en leg hierop per bord een handje baby spinazie. Snijd de rest van de groenten in stukjes en doe deze in een kom. Maak de dressing van de sesamolie, sojasaus, honing en limoensap en mix dit met de groenten in de kom.

Snijd de shiitakes in plakjes en verhit een koekenpan met wat olie. Bak de shiitakes in zo’n 3 tot 4 minuten en blus af met 1 el sojasaus.

Verhit een grillpan met wat olie. Kruid de tonijnsteaks naar smaak met wat peper en zout en bak ze tot de gewenste gaarheid.

Schep de salade ondertussen bovenop de baby spinazie en leg de shiitakes ernaast. Verdeel de sesamzaadjes over de salade en de shiitakes en leg de tonijnsteak ernaast. Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts