Gegrilde ossenhaas met rozemarijnaardappeltjes en een frisse salade
Bereidingstijd
- 50 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 2 ossenhaas steaks
- 120 gr krieltjes in schil
- 75 gr veldsla
- 1 avocado
- 1/2 rode ui
- 75 gr cashewnoten ongezouten
- 1 el balsamicoazijn rood
- Rozemarijn
- Zeezout
- Olijfolie
Dit heb je nodig...
- Eetlepel
- Koekenpan
- Kom
- Mes
- Oven
- Ovenschaal
- Snijplank
- Vergiet
Bereidingswijze
Was de aardappels, snijd doormidden en marineer met rozemarijn, zeezout en een scheutje olijfolie. Schuif de aardappels circa 40 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden. Snipper de rode ui, snijd de avocado in blokjes en mix in een kom met de veldsla. Schep de cashewnoten erdoorheen en besprenkel met een el olijfolie en 1 el rode balsamicoazijn. Bak de ossenhaas in olijfolie aan beide kanten bruin en leg op een ovenschaaltje. Schuif de ossenhaas in de oven als de aardappels nog 5 minuten moeten garen. Bak intussen in de pan van de ossenhaas de champignons goudbruin. Verdeel de aardappelen over 2 borden, leg de ossenhaas erbovenop en serveer met de salade.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.