Groentelasagne met gepocheerd ei en wilde spinazie
Bereidingstijd
- 30 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 2 courgettes
- 2 trostomaten
- 2 aubergines
- 200 gr spinazie wild
- 2 eieren
- 2 tenen knoflook
- Azijn
- Balsamicoazijn rood
- 1 el olijfolie
- Peper
- Zout
- Water
Dit heb je nodig...
- Aluminiumfolie
- Eetlepel
- Grillpan
- Knoflookpers
- Kopje
- Mes
- Pan
- Pepermolen
- Snijplank
- Thermometer
- Wok
Bereidingswijze
Om groentelasagne te maken begin je met het in plakken snijden van de courgettes, aubergines en tomaten. Daarna gril je kort de groente aan in een grillpan. Leg de groenten op elkaar, zodat ze niet uitdrogen en houd ze warm onder een aluminiumfolie. Vervolgens pocheer je de eieren als volgt: Breng ruim water aan de kook en voeg een scheut azijn toe. Doe de eieren in een kopje. Als het water 90 graden is (met thermometer in de gaten houden), maak je er een draaikolk in, waarin je één voor één de eieren laat glijden. Laat 4 minuten staan op 90 graden, zodat de eieren gestold zijn, maar nog wel zacht van binnen. Verhit intussen een wokpan en roerbak de spinazie 30 seconden met de (geperste) knoflook, balsamicoazijn en de olijfolie. Stapel de groenten op als een lasagne met tussendoor de nog krokante spinazie. Leg daar tot slot de gepocheerde eieren bovenop. Breng op smaak met zout en peper.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.