Koningscurry met pompoen en zoete aardappel
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 150 gr zilvervliesrijst
- 400 gr (grote) garnalen
- 1 (kleine) pompoen
- 1 grote zoete aardappel geschild
- 400 gr (1 blik) kokosmelk
- 2 uien gepeld en gesnipperd
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 flinke eetlepel (milde) currypasta (bijvoorbeeld gele currypasta van de toko)
- 3 tenen knoflook, kleingesneden
- 2 cm gember, kleingesneden
- 1 bos koriander
- 4 el olie
- 100 ml water
Bereidingswijze
Hol de (fles)pompoen uit en bewaar deze om de koningscurry in te serveren. Doe de olie in een hete wokpan. Fruit de ui, gember en knoflook en voeg de tomatenpuree toe. Wanneer dit een geurige massa is voeg je kokosmelk en water toe en breng je het geheel aan de kook. Snijd de pompoen en zoete aardappel in blokjes en voeg toe aan het kruidenmengsel. Bak in ruim 20 minuten gaar en voeg tot slot de garnalen toe. Kook het geheel nog ongeveer 5 minuten en garneer af met een paar takjes koriander.
Serveer de koningscurry in de uitgeholde pompoen voor het echte oranjegevoel. Eet smakelijk!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.