Gegrilde zalmmoot met aardappelsalade en roergebakken spinazie
Bereidingstijd
- 25 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 2 zalmmoten
- 3 aardappels vastkokend
- 8 olijven zwart
- 200 gr spinazie vers
- 2 sjalotten
- Peterselie
- Bieslook vers
- Basilicum vers
- 2 tl balsamicoazijn wit
- 2 tl walnootolie
- Olijfolie
- Peper
Dit heb je nodig...
- Grillpan
- Mes
- Pan
- Pepermolen
- Snijplank
- Theelepel
- Vork
Bereidingswijze
Kook de aardappels in de schil en pel ze vervolgens als ze nog warm zijn. Prak de aardappels en meng met een paar druppels olijfolie, de fijngehakte kruiden en de olijven (gesneden). Grill ondertussen de met zout en peper gekruide zalmmoot rosé (niet te gaar, anders wordt de zalm droog). Snipper de sjalot en roerbak in de walnootolie. Haal van het vuur, draai de spinazie door de sjalotjes en voeg een paar druppels witte balsamicoazijn toe. Verdeel de aardappelsalade, spinazie en zalm in torentjes over 2 borden en maak eventueel op smaak met zout en zwarte peper.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.