Oosterse kipsaté met salade van taugé, komkommer en rode peper

Oosterse kipsaté met salade van taugé, komkommer en rode peper

    Bereidingstijd

    • 15 minuten

    Ingrediënten (2 personen) 

    • 400 gr bio kippendijen
    • 2 komkommers
    • 1 bakje taugé
    • 1 rode peper
    • Sojasaus, suikervrij
    • Azijn
    • 2 tl zeezout
    • 1 tl kerriepoeder
    • 1 tl uienpoeder
    • 1 tl sambal
    • 1 tl gember
    • 2 tenen knoflook
    • 1 limoen
    • 1 eetlepel water

    Dit heb je nodig...

    • Kommetje
    • Schaal
    • Dunschiller
    • Kaasschaaf
    • Mes
    • Snijplank
    • Grillpan
    • Satéprikkers

    Bereidingswijze

    Meng alle kruiden met de limoen en het water tot een gladde marinade, en smeer de kippendijen daar mee in. Laat de marinade minimaal 3 uur intrekken in de koelkast (liever 1 dag). Schil de komkommer, snijd in dunne plakjes (met een dunschiller of een kaasschaaf) en meng met de goed gewassen taugé. Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg naar smaak toe aan de salade. Besprenkel vervolgens met een scheutje sojasaus en een scheutje azijn. Verdeel vervolgens de kip over 4 satéprikkers en schroei ze op hoog vuur mooi bruin en gaar. Als resultaat krijg je een heerlijke kipsaté waar je lekker van kan smullen. 😊

    Tip: Ook lekker op de bbq!

    Afslanken en lekker eten met Momentum

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.

     


    Oudere posts Nieuwe posts