Oosterse kipsaté met salade van taugé, komkommer en rode peper
Bereidingstijd
- 15 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 400 gr bio kippendijen
- 2 komkommers
- 1 bakje taugé
- 1 rode peper
- Sojasaus, suikervrij
- Azijn
- 2 tl zeezout
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl sambal
- 1 tl gember
- 2 tenen knoflook
- 1 limoen
- 1 eetlepel water
Dit heb je nodig...
- Kommetje
- Schaal
- Dunschiller
- Kaasschaaf
- Mes
- Snijplank
- Grillpan
- Satéprikkers
Bereidingswijze
Meng alle kruiden met de limoen en het water tot een gladde marinade, en smeer de kippendijen daar mee in. Laat de marinade minimaal 3 uur intrekken in de koelkast (liever 1 dag). Schil de komkommer, snijd in dunne plakjes (met een dunschiller of een kaasschaaf) en meng met de goed gewassen taugé. Snijd de rode peper in kleine stukjes en voeg naar smaak toe aan de salade. Besprenkel vervolgens met een scheutje sojasaus en een scheutje azijn. Verdeel vervolgens de kip over 4 satéprikkers en schroei ze op hoog vuur mooi bruin en gaar. Als resultaat krijg je een heerlijke kipsaté waar je lekker van kan smullen. 😊
Tip: Ook lekker op de bbq!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.