Pittige Broccolisoep met Geschaafde Amandelen
💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.
Dit verrukkelijke gerecht biedt niet alleen een vetarme optie, maar combineert ook de rijke textuur van amandelschaafsel met een pittige kick van chilivlokken. Met slechts 20 minuten bereidingstijd breng je een gezonde en smaakvolle maaltijd op tafel.
Bereidingstijd:
20 minuten
Ingrediënten (4 personen):
- 2 stronken broccoli
- 4 stuks sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 2 grote aardappels (vastkokend)
- 50 gr geschaafde amandelen
- Chilivlokken (naar smaak)
- 2 bouillonblokjes
- 1 l water
- 500 ml magere melk
- Optioneel: Scheutje kookroom (of vervang door magere kookroom)
- Zout, peper
Benodigdheden:
- Dunschiller
- Kom
- Mes
- Pan
- Snijplank
- Staafmixer
- Vergiet
Bereidingswijze:
- Zet een grote pan op het vuur en fruit hierin de gesnipperde sjalotten en fijngesneden knoflook.
- Schil ondertussen de aardappelen en was de broccoli. Snijd de aardappelen en broccoli in stukken. Voeg deze toe aan de sjalotten in de pan.
- Voeg de geschaafde amandelen en chilivlokken toe aan de groenten in de pan. Bak het geheel kort aan.
- Blus de ingrediënten af met water en magere melk. Voeg de bouillonblokjes toe en laat het geheel inkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper. Voeg indien gewenst een klein scheutje magere kookroom toe.
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met extra geschaafde amandelen. Voeg eventueel nog chilivlokken toe naar smaak.
Eet smakelijk!