Pittige Goulash
Goulash. Wij krijgen er altijd zo’n lekker wintersportgevoel van. Goed nieuws… je kunt het gewoon eten tijdens Momentum Fase 1 èn het is ook nog eens heel eenvoudig te bereiden! Oké, hij moet zo’n 2,5 uur staan, maar in de tussentijd kun je gewoon andere dingen doen.
Bereidingstijd
- 15 minuten + 2,5 uur
Ingrediënten (4 personen)
- 600 gr magere riblappen, in blokjes/stukjes gesneden
- 5 uien in halve ringen
- 5 rode paprika’s in reepjes
- Blikje tomatenpuree (liefst bio)
- 1 tl karwijzaad
- 3 tl paprikapoeder
- 2 tl sambal
- 500 ml water
- Peper & zout
Dit heb je nodig...
- Braad- of stoofpan
Bereidingswijze
Fruit de uien in een grote braadpan tot ze glazig zien. Maal wat Himalayazout over de riblappen, voeg het vlees bij de uien en bak even kort aan (2 minuten). Doe daarna de paprikareepjes in de pan en bak nogmaals 2 minuten aan. Voeg vervolgens tomatenpuree, karwijzaad, paprikapoeder, sambal en water toe, deksel op de pan en zeker 2,5 uur laten stoven op laag vuur.
Resultaat: Een heerlijke Momentum Fase 1 Goulash! Eventueel zou je er puree of rijst van bloemkool bij kunnen eten. Het klinkt gek, maar is echt een goede koolhydraatvervanger!
Tip: Ben je inmiddels in Fase 2? Dan ook heerlijk met een zoete aardappelpuree!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.