Stamppot met een twist

Stamppot met een twist

    Wij weten al wat we vanavond eten! Deze Fase 1 Proof stamppot met een twist.

    Bereidingstijd

    • 25 minuten

    Ingrediënten (2 personen)

    • 1 bloemkool
    • 250 gr spruiten
    • 200 gr rundergehakt (mager)
    • 1 gesnipperde ui
    • Half bakje champignons
    • 1 el sambal oelek
    • 1 tl nootmuskaat
    • 1 tl paprikapoeder
    • Zout en peper

    Bereidingswijze

    Snijd de bloemkool in roosjes en kook in ruim water gaar. Zet intussen de (geschoonde) spruiten op met een laagje water. Snijd de champignons, snipper de ui en fruit aan in de koekenpan met een theelepeltje sambal en 2 eetlepels water. Voeg na een paar minuten het gehakt rul toe en roer eventueel nog een theelepel sambal door de mix. Laat op laag vuur sudderen. Als de bloemkool helemaal gaar gekookt is giet je het af, voeg je peper en zout toe en stamp je het fijn tot een puree. Giet vervolgens de spruiten af en bestrooi naar smaak met nootmuskaat. Kruid het gehakt naar smaak met peper, zout, en eventueel met wat paprikapoeder. Verdeel over twee borden en giet eventueel nog wat vocht van de gekruide gehaktmix over de bloemkoolpuree. Hollandse kost met een twist!

    Tip: De spruiten kun je uiteraard vervangen door een groente naar keuze!

    Afslanken met Momentum?

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


     


    Oudere posts Nieuwe posts