Fruitige Salade met Mini Pretzels

Fruitige Salade met Mini Pretzels

💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

In deze smaakvolle creatie komen gezonde ingrediënten samen in een kleurrijk palet van smaken dat zowel verrukkelijk als voedzaam is. Deze salade brengt de zoetheid van sappige watermeloen, verse sinaasappelpartjes en druiven samen met het zoute contrast van mini pretzels en de romigheid van feta kaas. Bereid je voor om je smaakpapillen te verwennen met deze heerlijke zomerse salade.

Bereidingstijd

  • 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 krop romaine sla, gewassen en in stukken gescheurd
  • 1 komkommer, in dunne plakjes gesneden
  • 2 cups verse watermeloen, in blokjes gesneden
  • 1 cup verkruimelde feta kaas
  • 1 cup rode druiven, gehalveerd
  • 1 sinaasappel, geschild en in partjes verdeeld
  • 1 cup mini pretzels
  • 1/4 cup olijfolie
  • Versgemalen peper, naar smaak
  • Zout, naar smaak

    Bereidingswijze Fruitige Salade met Mini Pretzels

    1. Bereid alle groenten en fruit voor door ze te wassen, schillen en snijden zoals aangegeven in de ingrediëntenlijst.
    2. Verwarm de oven voor op de temperatuur die wordt aanbevolen op de verpakking van de mini pretzels om ze te bakken. Bak de mini pretzels volgens de instructies op de verpakking tot ze goudbruin en knapperig zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Let op: wanneer je voorgebakken mini pretzels wilt gebruiken, kun je ze gemakkelijk opwarmen en hun knapperigheid herstellen. Verwarm de oven voor op 175°C en verdeel de mini pretzels gelijkmatig over een bakplaat of ovenrooster. Plaats de bakplaat of het ovenrooster in de voorverwarmde oven en laat de mini pretzels gedurende 5-7 minuten bakken, tot ze goudbruin en knapperig zijn. Zorg ervoor dat je ze goed in de gaten houdt om te voorkomen dat ze te donker worden. Nadat ze uit de oven komen, laat je de mini pretzels enkele minuten afkoelen voordat je ze aan de salade toevoegt. Hierdoor behouden ze hun heerlijke textuur. Als alternatief kun je ook een broodrooster gebruiken. Plaats de mini pretzels in de broodrooster op een lagere stand en warm ze voorzichtig op.
    3. In een grote kom voeg je de gescheurde romaine sla toe. Voeg vervolgens de plakjes komkommer, blokjes watermeloen, verkruimelde feta kaas, gehalveerde rode druiven en partjes sinaasappel toe.
    4. Voeg de afgekoelde mini pretzels toe aan de kom voor een knapperige textuur en zoute smaak die de salade zal verrijken.
    5. In een aparte kleine kom meng je de olijfolie met een snufje zout en versgemalen zwarte peper. Klop het mengsel goed om een vinaigrette te maken.
    6. Giet de vinaigrette over de salade en gebruik twee houten lepels of saladebestek om de ingrediënten voorzichtig te mengen, zodat de dressing gelijkmatig wordt verdeeld.
    7. Proef de salade en pas indien nodig de hoeveelheid zout en peper aan naar je persoonlijke voorkeur.
    8. Serveer de zomerse salade direct als een frisse en smaakvolle maaltijd of bijgerecht op warme dagen.

    Geniet van deze heerlijke zomerse Fruitige Salade met Mini Pretzels als een lichte en verfrissende optie tijdens de warme maanden!

    Afslanken en lekker eten met Momentum

    Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


    Oudere posts Nieuwe posts