Tropische Açaí Bowl met Drakenfruit

Tropische Açaí Bowl met Drakenfruit

💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Deze Açaí (spreek uit als "ah-sah-EE") Bowl is een heerlijke en voedzame traktatie die je dagelijkse routine opfleurt met zijn kleurrijke en smaakvolle ingrediënten. Deze verrukkelijke kom is gebaseerd op de açaí-bes, een superfood uit de Amazone-regio van Brazilië. Açaí-bessen staan bekend om hun rijke smaak en indrukwekkende voedingsprofiel, boordevol antioxidanten en gezondheidsvoordelen.

Rijk aan Antioxidanten

Açaí-bessen zijn kleine, donkerpaarse vruchten die groeien aan de açaí-palmboom, die inheems is in de regenwouden van Zuid-Amerika. Deze bes is al eeuwenlang een belangrijk voedsel voor de inheemse bevolking van de Amazone en wordt vaak beschouwd als een superfood vanwege de talrijke voordelen voor de gezondheid.

Açaí-bessen zijn buitengewoon rijk aan antioxidanten, vooral anthocyaninen, die bekend staan om hun vermogen om vrije radicalen te bestrijden en cellulaire schade te verminderen. Bovendien zijn ze een goede bron van vezels, gezonde vetten en essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, calcium en ijzer.

Deze superbes wordt vaak geassocieerd met het stimuleren van de energie, het ondersteunen van een gezonde huid en het bevorderen van een gezond hart en spijsvertering.

Bereidingstijd

  • 15 minuten

Ingrediënten Tropische Açaí Bowl met Drakenfruit:

Voor de Açaí-mix:

  • 2 eetlepels acai-poeder OF 1/4 kopje acai-bessensap (geen suiker toegevoegd)
  • 1 rijpe banaan
  • 1/2 kopje bevroren blauwe bessen
  • 1/4 kopje ongezoete amandelmelk (of een andere melk naar keuze)
  • 1 eetlepel honing (optioneel, naar smaak)
  • 1/2 kopje suikervrije granola

Voor de Toppings:

  • Drakenfruit (vers of bevroren)
  • Verse blauwe bessen
  • Plakjes banaan
  • Extra suikervrije granola
  • Optioneel: kokosvlokken, chiazaadjes of noten

Instructies:

  1. Als je açaí-poeder gebruikt, voeg dan de açaí-poeder, banaan, bevroren blauwe bessen, amandelmelk en eventueel honing toe aan een blender. Als je açaí-bessensap gebruikt, voeg dan het sap toe aan de blender samen met de banaan, bevroren blauwe bessen, amandelmelk en eventueel honing.
  2. Blend alles tot een dikke, romige consistentie ontstaat. Je wilt een gladde açaí-mix zonder klontjes. Proef en voeg meer honing toe als je het zoeter wilt hebben.
  3. Giet de açaí-mix in een kom.
  4. Verdeel de suikervrije granola over de açaí-mix in het midden van de kom.
  5. Voor de drakenfruitbolletjes: Schep met een ijsschep bolletjes uit het verse drakenfruit en leg ze boven op de granola.
  6. Schik ook verse blauwe bessen en plakjes banaan op de top van de granola.
  7. Voeg eventueel nog extra toppings toe, zoals kokosvlokken, chiazaadjes of noten, naar smaak.
  8. Serveer de açaí-bowl onmiddellijk en geniet van deze kleurrijke en smaakvolle start van je dag!

Tip: Drakenfruit (ook wel pitahaya genoemd) vind je doorgaans in grote supermarkten, Aziatische supermarkten ( zoals de Amazing Oriental of Wah Nam Hong) en sommige groente- en fruitwinkels. Controleer de diepvriessectie van je lokale supermarkt of Aziatische supermarkt om te zien of ze bevroren drakenfruit op voorraad hebben.

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


                Oudere posts Nieuwe posts