Suikervrije Pretzels

Suikervrije Pretzels: Een Hartige Traktatie voor Oktoberfest

💡 Recept uit Fase 3: Levensfase van het Momentum Lifestyle Programma.

 

Het Oktoberfest, het wereldberoemde Duitse bierfestival, is in volle gang en dat betekent heerlijke Duitse lekkernijen en traditionele gerechten. Eén van die iconische lekkernijen is de pretzel, met zijn knapperige buitenkant en zachte binnenkant, die perfect samengaat met een goed glas bier. Maar wat als je suiker uit je dieet wilt vermijden? Geen zorgen, je kunt nog steeds van deze Oktoberfest-traktatie genieten door je eigen suikervrije pretzels te maken. Hier is een eenvoudig recept om je op weg te helpen.

Ingrediënten:

  • 1 1/2 kopjes warm water (ongeveer 43°C)
  • 2 1/4 theelepels actieve droge gist
  • 4 kopjes bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels olijfolie

Instructies:

1. Activeer de gist

Begin met het activeren van de gist. Meng de warme water en gist in een kom en laat het ongeveer 5 minuten staan tot het schuimig wordt. Dit zorgt ervoor dat je deeg goed zal rijzen.

2. Meng de ingrediënten

Voeg de bloem, zout en olijfolie toe aan de kom met de actieve gist. Meng alles goed totdat het deeg samenkomt.

3. Kneed het deeg

Kneed het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak gedurende ongeveer 5-7 minuten, of totdat het glad en elastisch is. Dit is een belangrijke stap om de pretzels hun kenmerkende textuur te geven.

4. Laat het deeg rijzen

Plaats het deeg in een licht met olie ingevette kom, bedek het met een vochtige doek en laat het op een warme plek rijzen gedurende ongeveer 1 uur, of totdat het in omvang is verdubbeld.

5. Vorm de pretzels

Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in gelijke stukken en rol elk stuk uit tot een lange dunne sliert. Vorm de slierten tot pretzelvormen. Dit is het leuke deel waar je creatief kunt zijn!

6. Kook in een baking soda-oplossing

Breng een grote pan met water aan de kook en voeg voorzichtig 2 eetlepels baking soda toe (voorzichtig, het zal bruisen). Dompel elk deegpretzel in het kokende water met baking soda gedurende 30 seconden, haal ze eruit en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Dit geeft de pretzels hun karakteristieke smaak en kleur.

7. Bakken en genieten

Bak de pretzels in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12-15 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal de pretzels uit de oven en laat ze een beetje afkoelen voordat je ervan geniet.

 

Suikervrije pretzels zijn een fantastische hartige traktatie. Je kunt ze serveren met mosterd, kaasdips of andere favoriete sauzen. Dit recept biedt je de mogelijkheid om te genieten van de klassieke smaak en textuur van pretzels zonder toegevoegde suiker. Dus ga aan de slag in de keuken en geniet van deze heerlijke lekkernij!

 

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts