Tagliatelle van knolselderij
Nóg zo’n leuk alternatief naast bloemkoolrijst, courgetti, en spitskoolnoedels: tagliatelle van knolselderij!
Bereidingstijd
- 25 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- ½ knolselderij, geschild
- 200 gr rundergehakt
- 4 romatomaten, gewassen en in blokjes
- 1 winterpeen, geraspt
- ½ courgette, gewassen en in plakjes gesneden
- 1 rode peper, zonder zaadjes, fijngehakt
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 bosuitje, in fijne ringetjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Handje verse basilicum
- 1 tl gedroogde oregano
Bereidingswijze
Bak de (bos)ui, knoflook en peper tot de ui glazig is. Voeg de tomaten, wortel, courgette en oregano toe. Schep regelmatig om en laat het op laag 15-20 minuten stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout, roer vervolgens het basilicum erdoor.
Breng een pan met water aan de kook. Snijd de knolselderij in plakken van 1,5 centimeter om er vervolgens met een dunschiller slierten vanaf te snijden, net als tagliatelle. Hier kan je overigens ook een kaasschaaf voor gebruiken.
Bak ondertussen het gehakt in een koekenpan tot het rul is geworden en roer dit door de saus. Blancheer tot slot de knolselderijtagliatelle 30 seconden in kokend water en laat het dan goed uitlekken.
Schep eerst de saus op diepe pastaborden en leg daar vervolgens de tagliatelle op. Eet smakelijk!
Zit je in Fase 2? Lekker met een handje geraspte Parmezaanse kaas en wat geroosterde pijnboompitjes!
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.