Tonijnspiesjes met frisse komkommersoep
Heerlijk zomers recept is dit! De tonijnspiesjes gril je op de barbeque en de komkommersoep is lekker verfrissend.
Bereidingstijd
- 10 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 300 gr tonijnsteak
- Sap van 1 citroen
- 1 komkommer
- 1/2 knoflookteentje
- 125 gr yoghurt
- 2 el gehakte frisse kruiden (dille of basilicum)
- 1 tl olijfolie
- Grof gemalen zwarte peper
- Gemalen chilivlokken of chilipoeder
- Zout
Bereiding tonijnspiesjes
Snijd de tonijn in plakken van ca. 2 cm en steek ze ‘golvend’ op de spiesjes. Breng ze op smaak met wat citroensap, zout en peper en zet ze afgedekt ca. 20 minuten in de koelkast.
Bereiding komkommersoep
Schil de komkommers en snijd ze in stukken. Pureer de komkommer samen met het halve teentje knoflook, de yoghurt en de olijfolie. Kruid het geheel met zout en chilivlokken en roer de kruiden er doorheen. Schenk de komkommersoep in glazen en zet ze in de koelkast
De tonijnspiesjes kun je op de barbeque grillen of in de pan aanbakken. Beide kanten 1 tot 2 minuten, serveer ze vervolgens samen met de komkommersoep.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.