Vijgen met parmaham en geitenkaas (voorgerecht)

Vijgen met parmaham en geitenkaas (voorgerecht)

Bereidingstijd

  • 15 minuten

Ingrediënten (2 personen) 

  • 2 verse vijgen
  • 2 plakken parmaham
  • 2 el zachte geitenkaas
  • 2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze

Een super eenvoudig voorgerecht! Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olijfolie. Was de vijgen en snijd ze van bovenaf in vieren. Snijd niet te ver door, maar zorg dat ze als een soort ‘bloem’ uit elkaar vallen. Verdeel de parmaham over de holtes in de vijg, leg de geitenkaas erop en besprenkel met rode balsamico en eventueel een paar druppels olijfolie. Heerlijk koud te eten, maar warm misschien nog wel lekkerder: grill de vijgen in max. 10 minuten in de oven. Besprenkel tot slot nog een beetje met paar druppels balsamico en klaar = Kees. Houd je niet van geitenkaas? Buffelmozzarella kan ook heel goed in dit recept. Eet smakelijk!

Afslanken en lekker eten met Momentum

Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.


Oudere posts Nieuwe posts