Courgettebrood
Courgettebrood met Parmezaanse kaas; waarom heb ik dat niet eerder gemaakt? Super lekker en zowel warm als koud te eten. Wel even goed af laten koelen als je het in de koelkast gaat bewaren, want als het brood nog te warm is, wordt het een beetje plakkerig.
Ingrediënten (6 personen)
- 1 grote courgette
- 2 eieren
- 25 ml water
- 25 ml olie (olijf-, rijst- of kokosolie)
- 250 gr spelt- en/of boekweitmeel (met of zonder gluten)
- 1,5 tl bakpoeder
- 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 2 el gedroogde bieslook
- Versgemalen zout en peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht, 200 voor elektrisch) en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Was en rasp de courgette en zet opzij in een vergiet. Meng in een kom de eieren, de olie en het water en voeg hier de geraspte courgette aan toe. Breng op smaak met versgemalen zout en peper. Meng in een andere kom het meel, het bakpoeder, de geraspte parmezaan en de bieslook.
Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten en blijf mengen (of kneden met je handen, zoals ik deed) tot je een massa hebt. Blijft het plakken? Voeg steeds een eetlepel meel toe en blijf mengen/kneden tot je een echt soort brooddeeg krijgt (dus een massa die niet meer heel erg plakt en één geheel vormt). Is het te droog? Voeg steeds een klein beetje water toe en blijf mengen/kneden tot je een echt deeg hebt.
Stort het deeg in de cakevorm, verdeel het gelijkmatig. Bak het courgettebrood in ongeveer 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Even 10 minuten laten afkoelen en je courgettebrood is klaar!
Afslanken met Momentum?
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.