Falafel met gegrilde groenten en yoghurtdip
Bereidingstijd
- 10 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 250 gr falafel
- 1/2 aubergines
- 1/2 courgette
- 1 paprika
- 150 gr Griekse yoghurt met 0% vet
- 2 el dille
- 1 stuk citroen
Dit heb je nodig...
- Eetlepel
- Grillpan
- Koekenpan
- Mengbeker
- Mes
- Snijplank
Bereidingswijze
Maak eerst de yoghurtdip door de yoghurt te mengen met het sap van een halve citroen en de grof gehakte dille. Breng op smaak met wat peper en zout. Je kan deze yoghurtdip kruidiger maken door er bijvoorbeeld fijn gehakte knoflook en koriander aan toe te voegen, echter is deze yoghurtdip heerlijk fris bij de falafel die ook al veel smaak heeft.
Verwarm vervolgens een grillpan en snijd de aubergine, courgette en paprika in ronde plakken. Grill de groenten tot dat ze knapperig zijn. Bak ondertussen de falafelballetjes in een koekenpan tot dat ze gaar zijn.
Je kunt dit gerecht eventueel serveren in een (volkoren) pita broodje of met couscous.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.