Kalkoenfilet met gegrilde courgette en komkommerkwark met mint
Bereidingstijd
- 30 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 200 gr kalkoenfilet
- 1 courgette
- 1 teen knoflook
- Tijm
- Komkommer
- 1 tl citroensap
- 60 gr kwark
- Cajunkruiden
- 6 blaadjes mint
- Peper
- Zout
Dit heb je nodig...
- Grillpan
- Mes
- Oven
- Ovenschaal
- Pepermolen
- Snijplank
- Theelepel
Bereidingswijze
Wrijf de kalkoenfilet in met de cajunkruiden. Snijd de courgette in plakken en marineer met knoflook, tijm en zout en peper. Grill de courgette gaar. Snijd de komkommer in fijne blokjes en meng met de kwark, de muntblaadjes en een beetje citroensap. Gril de kalkoen kort aan beide kanten en gaar 10 minuten verder in de oven op 150 graden. Snijd de kalkoen in plakken en verdeel over 2 borden. Schep de kwarksaus er overheen en voeg de courgette toe.
Het gerecht is klaar, eet smakelijk! ☺
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.