Geroosterde tomaten-paprikasoep met krokante kikkererwten
Degene die dit recept voor geroosterde tomaten-paprikasoep met krokante kikkererwten met ons deelde, schreef erbij “Oké, dit recept is écht een aanrader!!”. Lijkt ons duidelijk, vanavond eten we soep!
Ingrediënten (4 personen)
- 5 tomaten
- 2 rode paprika’s
- Verse basilicum
- Oregano
- Tijm
- Rozemarijn
- 500 ml groentebouillon
- Olijfolie
- 1 blik kikkererwten
- Currypoeder
- Paprikapoeder
- Gemberpoeder
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
Snijd de tomaten en paprika in grove stukken. Leg alles op de bakplaat. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Zet de bakplaat met de groenten in de oven op 160 graden voor minstens 30 minuten.
Ondertussen spoel je de kikkererwten, laat ze uitlekken en dep ze wat droog. Spreid ze uit over de bakplaat. Kruid flink met paprikapoeder, currypoeder, gemberpoeder en eventueel nog andere kruiden die je lekker vindt. Voeg nog wat peper en zout toe. Zet bij de andere groenten in de oven totdat ze krokant worden. In ongeveer een half uurtje zijn ze klaar.
Haal de groenten uit de oven, doe ze in een pan op het vuur en voeg de bouillon toe. Zorg dat de groenten helemaal onderstaan.
Laat het even doorkoken en mix het vervolgens met een staafmixer tot een glad geheel. Serveer de soep met de krokante kikkererwten en werk het gerecht af met verse basilicum. Eet smakelijk!
Afslanken met Momentum?
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.