Healthy pancakes
Verras papa met deze heerlijke (gezonde!) pannenkoekjes van havermout, yoghurt en vanille. Ook perfect voor een “lazy sunday” of brunch!
Bereidingstijd
- 20 minuten
Ingrediënten (2 personen)
- 300 ml biologische volle yoghurt
- 75 gr havermout
- 2 eieren
- Bakje frambozen
- Handje rozijnen
- 1 vanillestokje
- 1 tl bakpoeder
- Chiazaadjes
- Kokosolie
- Topping, bijvoorbeeld: kokosschaafsel, aardbeien, blauwe bessen en cacaonibs
Beslag havermout pannenkoek
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en haal de zaadjes vervolgens met de botte kant van je mes in één keer uit de lijst. Doe de havermout samen met de rozijnen, vanille en bakpoeder in een keukenmachine en maal fijn. Meng vervolgens de yoghurt met de 2 eitjes. Meng de havermout met het yoghurt-mengsel en laat 10 minuten staan. Maak in de tussentijd de frambozen saus.
Frambozen saus
Plet de frambozen en breng ze aan de kook met een beetje water. Maak met behulp van de staafmixer een gladde saus en voeg daarna de chiazaadjes toe.
Bakken
Bak de pannenkoekjes één voor één en voeg per pannenkoekje frambozensaus toe. Gebruik als toppings kokosschaafsel, cacao nibs en een beetje fruit zoals aardbeien, perzik of blauwe bessen.
Afslanken en lekker eten met Momentum
Dit recept is één van de recepten van het Momentum 3 Fasenplan, een gezonde afslankkuur met echt vers eten, zoals het hoort. Momentum bestaat uit een uitgebalanceerd voedingsplan met ondersteunende voedingssupplementen en indien gewenst (online-)begeleiding. Na het volgen van het Momentum Fasenplan heb je een gezonde levensstijl aangeleerd en wil je nooit meer anders.